"Nemszeretem" lista

Vannak dolgok, amiket nem szeretek a futásban. Na jó, nem pont ez a legjobb kifejezés, hogy nem szeretem, inkább úgy fejezném ki magam, hogy nem bánnám, ha ezek nem lennének, nem történnének meg. Persze ezek egyéni dolgok, mert ezek velem fordulnak elő, másoknak nincsenek ilyen problémái, vagy másmilyenek vannak.

Ez az én szubjektív "nemszeretem" listám.

- A 10 lábujjkörmömből utoljára 2 éve volt mind a 10 ép egyszerre. Általában 3-4 ronda, sérült, kék, gyulladt, hiányzik a fele vagy az egész, és egyebek. De volt már olyan is, hogy egyszerre 8 volt "beteg". Ha kisebb a cipőm, ha nagyobb, akkor is meg tud nyomódni a körmöm. Az Ultrabalaton után így nézett ki a lábam. Nem is hordtam szandált egész nyáron, csak egyszer. :) Ronda, mi? Még szerencse, hogy nem látszik, ami le van ragasztva és be van paradicsomozva. :)

labujjak.jpg

- Sokszor vannak vízhólyagok a lábamon. Hosszú verseny után mindig, minden óvintézkedés ellenére. A legrosszabb, amikor valamelyik köröm alatt keletkezik egy bumszli. De ezeket a legnagyobb lelki nyugalommal szoktam kiszurkálni - természetesen fertőtlenített tűvel, majd magát a hólyagot is fertőtlenítem.

- Az arcbőröm gyakran megsínyli a futást. Nagyon hamar kezdek izzadni, és nagyon hamar sósat izzadok, ami egy idő után szétmarja az arcbőrömet. Épp ezért versenyeken is rendszeresen törölgetem, mosom le az arcom, és kenem be valamilyen krémmel. Más kérdés, hogy a sós izzadsággal keveredő krémnek rettenetes íze van, amikor véletlenül belefolyik vagy beletörlöm a számba. :)

- A hideg időben futás közben állandóan folyik az orrom. Kb. 5 percenként törölgetnem és fújkálnom kell. Ennek következményeként gyakran piros az orrom, amit szintén kenegetek.

- Állandóan mosok. Annyi futócuccot használunk egy héten, hogy legjobb esetben is kétnaponta mosnom kell. És teregetnem. Utálok teregetni. :)

- Mindig vizes (izzadt) a hajam futás után, ezt minimum meg kell szárítani, de inkább meg kell mosni. Szóval sokszor kell hajat mosnom és hajat szárítanom, amire rengeteg idő megy el.

Hm, most kb. ennyi jut eszembe. Nem is olyan sok a "nemszeretem". :) És igen, ez legyen az életemben a legnagyobb probléma, hogy néha megnyomódnak a körmeim, lesz pár vízhólyagom, piros az orrom és a bőröm, és sokat kell mosnom. :) Amúgy meg szeretek futni. :)

Neked van "nemszeretem" a futásban?