Esti bulifutás a Várban

Különleges futáson vehettünk részt Milánnal, a Nike Fuss Budavár elnevezésű rendezvényén jártunk szombat este. A pipás cég igyekszik a fiatal korosztályt is futásra csábítani, így újabban bulifutásokat szerveznek különleges helyszíneken. Első alkalommal a Városligetben volt ilyen fun run, míg most a Budai Vár adott otthon a futásnak.

Este fél 9-kor a Clark Ádám téren volt gyülekező annak a kiválasztott 130 szerencsés résztvevőnek, akiket a Facebook-on leadott jelentkezés alapján sorsoltak ki a futásra - plusz hozzájuk csatlakoztak a VIP meghívottak. Gyors regisztráció után mindenki kapott egy külön erre az estére készült, emblémázott technikai pólót - természetesen mindenki ezt viselte, majd ezután irány a Sikló, ami felvitt mindenkit a várhoz.

A közös bemelegítés után fél 10-kor vágtunk neki a 4 kilométeres távnak, méghozzá titkos, különleges útvonalon. Először a csodálatosan kivilágított Budavári Palotát kerültük meg, majd a Mátyás templom felé vettük az irányt a Várnegyed macskaköves utcáin. A múzeumok, szobrok, templomok után jöttek a különleges helyszínek - a tömeget követve a Sziklakórházban találtuk magunkat! Még soha nem jártam ott, és sajnáltam is kicsit, hogy kocogva haladunk, és nem tudom alaposabban megnézni a látnivalókat. A kiállított életnagyságú bábuk mellett azonban élő emberek is beöltöztek, akik a kellő pillanatokban megmozdulva "riogatták" a futókat. De hallhattuk a légvédelmi szirénát, láthattuk az atomvédett helyeket, úgyhogy így is tetszett a hely. A hegy gyomrából kiszabadulva rövid "szabadtéri" döcögés után a Labirintusban kötöttünk ki, a szűk járatokon bolyongva mindenféle korból láthattunk barlangrajzokat, sziklavájatokat, sőt, borkutat is. Végül a Királyi Borházban értünk célba.

Kellemes volt a futás, laza, kényelmes tempóban, hiszen nem is az volt a futás lényege, hogy erős tempóban szaggassunk, így kb. 30-35 perc alatt mentünk körbe. A futás után frissítő és hot-dog várt mindenkit a célban, az "erőgyűjtés" után pedig buli várta a fiatalokat, mi pedig kényelmesen hazasétáltunk. 

Jópofa élmény volt ez a fun run, csodálatos volt a kivilágított Vár és a város, na és a különleges helyek is nagyon tetszettek!