Holdfogyatkozás, az új cipőm

Nem magamtól neveztem el így a legújabb futócipőmet, gyárilag ez a neve. Szerintem csodaszép, kényelmes, és futni is nagyon jó benne.

Két boldog együtt töltött (futott) év és 1500 kilométer után nyugdíjba kellett küldenem életem eddigi legjobb futócipőjét, az Adidas Adistaromat, mert már fájdalmakat okozott a használata. Kicsit szomorú lettem ettől, mert nagyon szerettem azt a csukát, és már sajnos ugyanilyet nem gyártanak, hogy pótolni tudjam. Viszont a szomorúságot orvosolta az a gondolat, hogy vásárolhatok, és válogathatok a szebbnél szebb futócipők között a Spuri Futóboltban, a futócuccok kánaánjában.

Előzetesen úgy gondoltam, hogy egy Nike Lunarglide-ot szeretnék, mert egy cipőteszt alkalmával már futottam benne, és nagyon kényelmesnek találtam. A neten nézegettem őket, találtam belőle egy csodaszép lilát, de kiderült, hogy Magyarországon ezt a színt legkorábban talán júliusban kaphatom meg, addig pedig nem tudtam várni egy új cipőre.Úgy indultam neki a várárlásnak, hogy akkor majd jó lesz más színben is ez a cipő.

A boltban felpróbáltam egy Lunarglide-ot, ami ugyan kényelmes volt, de a fehér-kék színösszeállítása egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet, a méretemben pedig nem volt a szürke-neonzöld verzióból, így nekiálltam nézelődni a boltban. És megláttam őt, a szépséges kékséges Nike Lunar Eclipse-et, vagyis Holdfogyatkozást.
Rögtön megtetszett, volt is belőle a méretemben, úgyhogy azonnal fel is próbáltam. A bolt előterében futkostam benne egy kicsit, nagyon kényelmesnek találtam, a külleme is nagyon bejött, úgyhogy mellette döntöttem, és meg is vettem gyorsan. Otthon aztán boldogan nyargalásztam benne fel-alá, hogy szokja a lábam, majd élesben, egy gyors szigetkörrel is teszteltem.

Nem kellett csalódnom, nagyon kényelmes, jó a csillapítása, nem csúszkál benne a lábam, nem dörzsöl sehol, és olyan könnyű, hogy szinte repülök benne. És persze nagyon szépek vagyunk együtt! Mostantól együtt készülünk az idei nagy megmérettetésre, amit kiszemeltem magamnak.