BMW-vel az Ultrabalatonra

A sárvári 12 órást kipihenvén újabb célokat sikerült kitűznöm magam elé, ám a nagy tervek megvalósítása mellett természetesen kellenek élvezetes bulifutások is, amikor nem a nagy egyéni célért, hanem az élvezetért, a szórakozásért, a futás öröméért hajtom magam. Persze ezek egy-egy célverseny esetén is megvannak, de valljuk be, egy 12 órás futás azért van, hogy fáj - aztán egyszer csak megszépül, mondjuk pontosan a lefújás pillanatában.

Az én "élvezeti versenyem" most az Ultrabalaton lesz, méghozzá csapatban. Nem egyéni, nem páros - mindkettő benne volt a levegőben, de aztán gyorsan el is hessegettem őket, az egyénivel ráérek (még legalább egy évig), a páros meg már megvolt. Most jöhet a csapat.

Január óta rendszeresen futok együtt a BMW Média Maraton csapattal. A bandát a BMW rántotta össze, újságírókból, médiában dolgozókból, akikben a média szeretete mellett a futás szeretete is közös. A kezdeményezés 2012-ben indult, akkor a csapat egy része közösen, edzői segítséggel készült fel egy őszi maratonra, és mivel sikeresnek ítélte a programot, a BMW idén bővítette a csapatot. Valahogy én is kaptam egy ilyen meghívó e-mailt, hogy újaknak is lehet csatlakozni. Éltem a lehetőséggel, a csapat pedig befogadott annak ellenére, hogy futottam már maratont, és hogy az ultrákkal kacérkodom. A társaság jó, a közös edzések hangulatosak, emellett nem futós bandázások is szoktak lenni - volt például gasztroest, ahol közösen főztünk. Több okból is szeretem: új emberekkel ismerkedhettem meg, ami egy itthon ülő és itthon dolgozó anyukának nagyon jót tesz, és nem kell mindig egyedül futnom.

ub6.jpg

A társaság egyik felkészülési versenye - mert hogy idén is a maraton a fő cél - az Ultrabalaton, három csapattal indulunk. Én az RR Ghosts 8 fős csapatában kaptam helyet, méghozzá Milánostul, mert a médiások közül nem tud mindenki részt venni, így hozzátartozókkal lehetett bővíteni a bandát. Már csak egy hét van hátra, én pedig izgatottan várom a versenyt.

Az UB az egyik kedvenc versenyem, mindig örömmel gondolok vissza a 2 évvel ezelőtti páros teljesítésre, ami után sikerrel legyártottuk Milcsit. :) Tavaly nem voltunk, mert még pici volt babó, hogy elmenjünk, és én akkor kezdtem épp hogy újra futni. De most ismét ott leszek, és ismét futok is. Annyira nem sokat, mint 2 éve, most "csak" 37 kilométert vállaltam, de ezen a távon igyekszem nagyon odatenni magam, és jól futni a csapatért.

Június 1-jén 8.25-kor rajtolunk, és előzetes becsléseink alapján kb. 20 órára lesz szükségünk a Balaton körbefutásához. Bízom benne, hogy minden rendben lesz, és egy újabb jó futóélményt kapok. A bulifutás után pedig jöhetnek újra az ultrák - addig viszont hajrá Szellemek!